Generalitat

Curs de 30 hores a distància. Activitat reconeguda en resolució de data 21/11/2018  pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb codi REC0053210

Dates: 8 de març al 8 d’abril

Metodologia del curs:

La metodologia de treball serà la següent. El curs es desenvoluparà íntegrament a la plataforma de l’associació. Per tant, els alumnes podran treballar al seu ritme per tal d’assimilar els continguts, realitzar les activitats proposades a la plataforma i acabar la formació amb les tasques d’aprofitament. D’altra banda, el curs té un alt component pràctic. Finalment, mitjançant les eïnes que facilita la plataforma tots els participants estaran en contacte permanent per tal d’aclarir dubtes, ampliar informació, posar en comú experiències, etc.

Preu: 40€

Perfil de l’alumnat: Professorat d’Infantil, Primària i Secundària.

Objectius del curs:

  • Millorar la tècnica i salut vocal del professorat.
  • Elaborar i organitzar continguts de forma efectiva i focalitzada.
  • Millorar les habilitats comunicatives del docent mitjançant la incorporació de recursos propis de l’oratòria.
  • Aprendre a expressar-se transmetent els continguts i idees amb claredat i convicció.

Continguts:

  1. Nocions de tècnica vocal (anatomia de la veu, tipus de respiració, etc.)
  2. Proposta d’exercicis per a millorar la salut vocal del docent i dels seus alumnes (gestió de l’aire, dicció, etc.)
  3. Bases estructurals de l’elaboració de continguts (cerca i tractament de la informació, creació de principis i finals de classe originals, etc.)
  4. Nocions d’oratòria: elements estructurals (sintaxis, ordre de les paraules, etc.), didáctica de les paraules (afirmació versus negació entre d’altres), recursos i proposta d’exercicis.
  5. La comunicació no verbal: inflexió de la veu i llenguatge corporal.

Professorat:

Elisabet Gimeno: Imparteix cursos i conferències sobre tècnica vocal i oratòria. És vicepresidenta de l’Associació Ple de Vida. Amb aquesta entitat ha organitzat i participat com a professora en les Jornades “Eines per a la gestió de les emocions” a la Universitat de Barcelona, “I Simposio Internacional online sobre las Emociones”, “Competències emocionals a les aules: escriptura, veu i neuroeducació”  i “Veu, escriptura i neuroeducació en la diversitat”, entre d’altres. Tots aquests cursos han estat reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Interessada pel mecanisme de la veu forma part de la línia de investigació coordinada per la Dra Begonya Torres de la Universitat de Barcelona. Aquest equip obtingué el Premi a la Millor Comunicació Lliure del IV Congrés del Col·legi de Logopedes de Catalunya amb el seu Estudi mitjançant electromiografia i ecografia dels patrons musculars en el cant. Un estudi preliminar. D’altra banda, aquest grup té varis articles editats en publicacions com ara: Revista de Investigaciones en Técnica Vocal  i Case Reports & Imaging Journal (Henry Publishing Group).

Participa en el llibre Vocalidades. Debates interdisciplinarios en la contemporaneidad que l’editorial GITeV actualment té en premsa. D’altra banda, el passat mes de novembre va oferir un taller de tècnica vocal dins l’assignatura “Anatomia i fisiologia dels òrgans de la parla i l’audició” del Grau de Logopèdia de la Universitat de Vic-Manresa i la Universitat Oberta de Catalunya.

El seu àlbum debut és Soñando las playas (Ars Harmonica 237) amb obres de Silvestre Revueltas, Óscar Esplá, Xavier Turull i Rodolfo Halffter. Amb un repertori que va des de l’època medieval fins al segle  XX ha actuat per tot l’estat espanyol. Ha gravat per Catalunya Música, Ràdio 4 i Barcelona Televisió.